< Meer determinatiehulpen

laatst gewijzigd op 06-01-2021

Het herkennen van vruchten van Corylus spp.

Baudewijn Odé


Afbeeldingen

Van links naar rechts: Hazelaar (Corylus avellana), 'Boomhazelaar' (C. colurna) en 'Lambertusnoot' (C. maxima)

Literatuur

Beijerinck, W.;ter Pelkwijk, A.J. (1949) Wilde fruitsoorten. De Levende Natuur 52: 9-12. 
 
de Wever, A. (1931) Corylus avellana L. Natuurhistorisch Maandblad 20: 19-23.
 
Heslop-Harrison, Y.;Heslop-Harrison, J.S.;Heslop-Harrison, J. (1986) Germination of Corylus avellana L. (Hazel) pollen: hydration and the function of the oncus. Acta botanica neerlandica 35: 265-284. 
 
Hicks, D. (2022) Biological Flora of Britain and Ireland no 302: Corylus avellana. Journal of Ecology 110(12): 3053-3089. 
 
Holstein N., S. el Tamer & M. Weigend (2018) The nutty world of hazel names - a critical taxonomic checklist of the genus Corylus (Betulaceae). European Journal of Taxonomy 409: 1-45. 
 
Kops, J.;van Hall, H.C. (1828) Corylus avellana - Gemeene Hazelaar Flora Batava 5: 345-345. 
 
Miller, P. (1768) The Gardeners Dictionary ed. 8 John Rivington et al., London 
 
Thijsse, J.P. (1897) De Hazelaar (Corylus Avellana). De Levende Natuur 1: 213-218. 
 
Wilcke, J. (1953) Els en Hazelaar. De Levende Natuur 56: 1-5.